Honing.

De productie van honing begint met de bijen die naar bloemen vliegen om nectar te verzamelen.

Eenmaal terug in de bijenkorf, wordt de honing uit de honingmaag overgedragen op andere bijen. Dit helpt bij het verspreiden van de enzymen en het fermentatieproces dat nodig is om de nectar om te zetten in honing.

Nadat de honing is geproduceerd en gerijpt, verzegelen de bijen de cellen in de honingraat met een waslaag om het te beschermen. Deze voedselvoorraad is essentieel voor de bijen, vooral tijdens de wintermaanden . Het overschot aan honing dat niet nodig is om de bijenkolonie te voeden, wordt geoogst door imkers.

 

 

 

Honing is niet geschikt voor kinderen jonger

dan één jaar vanwege het risico  op botulisme.

Al met al is honing een veelzijdig en smakelijk voedingsmiddel dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd. Of het nu wordt gebruikt als een natuurlijke zoetstof, een medicinaal middel of een ingrediënt in schoonheidsproducten, biedt honing een breed scala aan voordelen voor zowel onze gezondheid als ecosystemen.

 

 

Let op!