Hommels.

De meeste hommels zijn sociale insecten die in kolonies leven met een enkele koningin. Deze kolonies zijn vele Hommels hebben een rond lichaam dat bedekt is met een zachte vacht wat ze een donzig uiterlijk geeft. malen kleiner dan die van honingbijen, en bereiken een grootte van vijftig tot vierhonderd individuen per nest

 

Het kan voorkomen dat u niet weet of u met bijen te maken heeft.

Raadpleeg dan eerst de foto’s en websites alvorens u gaat bellen om langs te komen.

Als er ter plekke toch geconstateerd wordt dat het niet om bijen gaat dan zijn hier voor u helaas 10 euro kosten aan verbonden als zijnde reiskosten.

Als blijkt dat het wel om bijen gaat dan bent u een

   Zwerm armer,maar een pot honing rijker.

 

 

De enige wespen die de winter overleven, zijn jonge bevruchte koninginnen. Ze komen in het voorjaar uit hun winterslaap om een nieuw nest te bouwen. De koningin legt tot 12 eitjes in het nieuwe, door haar gebouwde nest. Wanneer de eitjes uitkomen en larven worden, voedt ze deze totdat ze zijn uitgegroeid tot werksters. De volgroeide werksters gaan vanaf dan op zoek naar voedsel, voeden de nieuwe larven en verdedigen het nest. De koningin legt dan alleen nog maar eitjes. Uiteindelijk kan een volgroeid wespennest bestaan uit 5.000 wespen. Dit kan dan veel overlast opleveren.

 

 

Wespen en Hommels.